Thea Kroese, ne veurmoalige presentatrice

Thea Kroese is ne veurmoalige presentatrice van RTV oost oet Doarseveld. Ze is oonder mear bekeand wördn van et neet mear bestoande programma Studio Oost. Kroese helpt met an völle kokprogramma’s met vake strekmoaltieden, en ze is drok vuur de Kreenk vuur de Tweantse Sproake. Vroger was ze direktrice van t Van Deinse Instituut, woar’t ze met ophöal doo dat oavergung in TwentseWelle. Wieters was ze vroger Fraanskleareres. In 2006 gung ze met pensioen.

Doarnöast gef ze völle leazings in t SallaandsTweantse oavergangsdialekt van Doarseveld. Ear leazings goat vake oaver kokken of wien. Ook helpt ze altied met an de Tweantse Oavende, woarbie ze alle biedreages van de deelnemmers an mekaar pröt.

Ze skreef met André Hottenhuis en Han Weustink t kokbook Stip in de pan: de Twentse keuken, vroeger en nu, woarin völle oolde Tweantse gerechten stoat. Doarnöast skreef ze een stukkie in t beukie Echt Twents! van Gert-Jan Hospers.

Ze spölt ook in 2020 in de film De beentjes van St Hildegard.

Voor deze middag vragen wij van u een bijdrage van € 5,00 p.p. Dit is inclusief 2 kopjes koffie/thee. Opgave is niet nodig. U kunt volstaan met het overmaken van dit bedrag voor uiterlijk 30 september op rekeningnumme NL85 RABO 0336571356 van Actief Oud o.v.v. Thea Kroeze.

Vanwege het speciale karakter van deze middag is het mogelijk een introducé mee te vragen. Deze betaalt dan ook  € 5,00. Betaling zoals hierboven, maar met de vermelding dat het om een introducé gaat. Dit omdat deze persoon geen lid van KBO of PCOB is en zodoende niet bekend is in de ledenadministratie.