Wie zijn wij

 

KBO Oldenzaal is (sinds 1954) met zijn 900 leden de grootste seniorenorganisatie in Oldenzaal.

Senioren voelen zich thuis bij onze vereniging. De één vindt het belangrijk dat zijn belangen goed behartigd worden, de ander zoekt hulp bij het invullen van zijn aangifte inkomstenbelasting of gaat met anderen in gesprek op zoek naar de zin van het leven of zoekt rust en ruimte bij een fietstocht of wandeltocht. Ook voor informatieve bijeenkomsten, en feestelijke uitvoeringen moet u bij ons zijn.

Wij komen voor ze op, houden hen op de hoogte en brengen hen ontspanning en de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.

Er zijn allerlei redenen waarom iemand lid is van de KBO – Oldenzaal. De een vindt de behartiging van de belangen van senioren, belangen op het gebied van welzijn, wonen en zorg van belang. Dat de stem van senioren gehoord wordt bij de plaatselijke overheid. Een ander wil graag deelnemen aan de activiteiten van de afdeling. Weer een ander gaat voor de voordelen die de KBO-PCOB biedt, of steunt de KBO-PCOB uit solidariteit.

Wij zijn een afdeling van KBO Overijssel. Nederland telt 11 provinciale bonden die samen met de PCOB de grootste ouderenbond van Nederland, de KBO-PCOB, vormen.

Wat doen wij?

Het bestuur van de Afdeling Oldenzaal organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. Verder kunnen senioren bij de afdeling terecht voor persoonlijk advies als het gaat om zorg, inkomen, huisvesting, welzijn, veiligheid en mobiliteit.
Leden van de KBO kunnen gebruikmaken van diverse (landelijke) ledenvoordelen. Meer hierover kunt u lezen op deze site en op de algemene sites van KBO en PCOB.

Hier blijft u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en voor senioren belangrijke onderwerpen en activiteiten.

Deze verschijnen ook in het voor leden gratis landelijke maandblad KBO/PCOB Magazine. Daarnaast vindt u in dit blad voor plaatselijke activiteiten ons maandelijkse blad, de NIKO

De plaatselijke afdeling is de plek dicht bij huis waar u elkaar kunt ontmoeten.

Wat kunt u doen?

Wilt u zich actief inzetten? Dan kan dat natuurlijk ook. Neem hiervoor contact op met de secretaris van onze afdeling.