Boerhaar en Wijhe zijn twee dorpen aan de oever van de IJssel tussen Zwolle en Deventer. Vanuit de ziekenbezoekgroep de Lentebloesem, die zijn oorsprong op de Boerhaar heeft, is KBO Boerhaar-Wijhe op 15 oktober 1970 ontstaan. Sinds enkele jaren werkt KBO samen met PCOB. Vandaar KBO-PCOB Boerhaar-Wijhe.

De afdeling biedt senioren de kans elkaar te ontmoeten tijdens bijeenkomsten met onderwerpen als o.a. levensvragen, gezondheid, veiligheid en ontspanning.
De belangen van senioren worden behartigd op lokaal, provinciaal en landelijk niveau door KBO-PCOB.
Leden ontvangen 10x per jaar het lezenswaardige KBO-PCOB Magazine.
Service wordt o.a. geboden bij het invullen van belastingformulieren tegen een kleine vergoeding.
Sommige zorgverzekeringen geven KBO-PCOB-leden collectieve korting op de aanvullende verzekering.
Met vragen over inkomen, welzijn, zorg, mobiliteit en juridische vragen is het landelijk bureau beschikbaar.
Aan leden worden geregeld fikse kortingen geboden op allerlei producten.