Inspiratiedag belangenbeharting

30-1 Op 10 maart wordt in Het Centrum te Nijverdal de inspiratiedag 'belangenbehartiging' gehouden voor actieve leden van KBO en PCOB in Overijssel.

Wonen en zorg, veiligheid en leefomgeving, vervoer

Voor leden, afdelingsbesturen, belangenbehartigers van KBO en PCOB in Overijssel

De KBO-PCOB zet zich in voor de belangen van senioren, zowel landelijk, provinciaal en lokaal.
In Overijssel werken we als ouderenbonden binnen een gemeente samen met andere seniorenorganisaties, in de seniorenraad of COSBO en zetten onderwerpen op de agenda die voor senioren van belang zijn.
We denken dan o.a. aan voldoende betaalbare seniorenwoningen, aansprekende en betaalbare activiteiten in de buurt, veiligheid in en om huis, armoedebeleid, zorg, Wmo.

Maar de vraag is: hoe weten we wat er leeft onder de doelgroep, waar ervaren ze knelpunten en hoe lossen ze zelf problemen op of samen met hun familie/netwerk. Hebben we overal invloed op? En hoe dan? Sommige zaken worden bepaald door het rijk en andere door de gemeente.

Marille van Oort van de landelijke KBO-PCOB neemt ons mee in de ontwikkelingen, wat speelt er landelijk en wat lokaal. Wie kan waar invloed op uit oefenen en hoe.
U krijgt informatie en we gaan ook met elkaar in gesprek over wat belangrijk is.

Wanneer:

10 maart 2020 van 10.00-15.30 uur

Waar: Het Centrum, Constantijnstraat 7a te Nijverdal
Voor wie: gratis voor leden van KBO en PCOB in Overijssel
Opgeven:

stuur vr 2 maart een mail naar info@kbo-overijssel.nl of bel naar 0572-367711,
onder vermelding van naam, afdeling en mailadres.