Gelukkig worden we oud...en dan?

24-9 De commissie identiteit en zingeving organiseert een themadag waarin het onderhouden van contacten bij het ouder worden centraal staat.

Wanneer:
Dinsdag 15 oktober 2019

Tijd:
10.15-15.30 uur

Waar:
Het Centrum
Constantijnstraat 7a
Nijverdal

De commissie identiteit & zingeving nodigt u van harte uit voor haar jaarlijkse themadag.
We willen deze dag met elkaar in gesprek over een actueel thema, waar veel organisaties zich mee bezig houden en ervaren hoe complex dat is. In contact blijven is een uitdaging.
Hoe kunnen we er zijn voor mensen die zich eenzaam voelen. Wat kunnen we als KBO-PCOB doen voor onze leden en hoe kunnen we samenwerken met andere (vrijwilligers) organisaties.

We starten met een lezing van oudenpsycholoog Nan Stevens. Ze gaat in op verschillende vormen van contact maken en eenzaamheid en hoe dit te herkennen. Wat kun je zoal zelf en als afdeling doen. Daarna spelen Ria Heshusius en Frans Kemerink levensechte sketches.
Na de lunch presenteren organisaties wat zij doen en waarmee u lokaal kunt samenwerken.

Daarna gaan we concreet aan de slag met onderwerpen als: ‘Hoe blijf je als mantelzorger in contact’, ‘Wat betekent armoede voor contacten’, ‘Samen dementievriendelijk’, ‘Hoe verhindert alcohol contact’, ‘In gesprek over eenzaamheid’ en ‘Samenwerken andere organisaties’, digitale contacten.

Programma:
10.15 uur Ontvangst
10.30 uur Opening
10.40 uur Inleiding Nan Stevens
11.45 uur Verhalen uit de praktijk
12.30 uur Lunchpauze
13.15 uur Informatiemarkt
13.45 uur Aan de slag
15.00 uur Korte film
15.15 uur Gezamenlijke afsluiting

Opgeven:
Stuur voor 8 oktober een mail naar info@KBO-overijssel.nl of 0572-361177
Leden KBO en PCOB gratis!
Niet-leden betalen € 15,--

Voor de lunch wordt gezorgd!

Uitnodiging