1. De KBO is met bijna 200.000 leden de grootste ouderenbond van Nederland.
  2. De KBO wordt gehoord door alle politieke partijen.
  3. De KBO vecht voor goede gezondheidzorg, pensioenen, veiligheid, huis-vesting en goed openbaar vervoer.
  4. De KBO wordt serieus genomen als gesprekspartner op landelijk, provinciaal en plaatselijk niveau.
  5. De KBO zorgt voor adviezen, informatie en zingeving.
  6. De KBO heeft oog voor levensvragen.
  7. De KBO komt op voor ouderen die het minder goed hebben, onderlinge solidariteit en bestrijden van eenzaamheid.
  8. De KBO zorgt voor leuke voordelen (oa. 15-plus korting, voordelige rijbewijskeuringen, korting op ziektekosten verzekering).
  9. De KBO-leden ontvangen het nuttige en informatieve ledenblad Nestor (uitgave Unie KBO) en SeniorenOverijssel.
  10. De KBO kan helpen bij financieel-administratieve vragen, oa. belasting aangifte, juridische vragen of uw vragen voor de gezondheidstelefoon.

U kunt lid worden van de KBO door contact op te nemen met een plaatselijke afdeling of met KBO Overijssel