Ouderenadvisering

Vrijwillige Ouderenadvisering

De KBO streeft samen met andere seniorenorganisaties er naar om vragen van ouderen zoveel mogelijk van een onafhankelijk advies en ondersteuning te voorzien. Die informatie wordt vooral gegeven door de speciaal opgeleide ouderenadviseur in uw afdeling, een VOA.
U kunt bij uw KBO Afdeling informeren of er binnen uw afdeling opgeleide ouderenadviseurs werkzaam zijn, waar u terecht kunt met vragen als:

• Wanneer kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing?
  • Wie helpt mij met het invullen van formulieren?
  • Heb ik recht op Huurtoeslag of Zorgtoeslag?
  • Wat kan de Thuiszorg voor mij betekenen?
  • Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in huis?
  • Wat voor activiteiten voor ouderen zijn er in mijn gemeente?
  • Wie kan mij helpen bij een keukentafelgesprek met de gemeente?

Een ouderenadviseur wil u ook graag helpen met vragen over WMO, WLZ (Wet Langdurige Zorg), financiŽle problemen of bijstand.

Heeft u een vraag of wilt u advies, neem dan contact op met uw afdeling. Niet uitstellen maar meteen doen. De adviseur neemt dan contact met u op en zal oplossingen en mogelijkheden gaan aandragen, maar niet de regie van u overnemen. U neemt zelf de beslissingen.

Mocht u niet weten hoe u uw afdeling kunt bereiken, neem dan contact op met het kantoor van de KBO Overijssel telefoon 0572-361177 of info@kbo-overijssel.nl.

Samen  met de andere ouderenbonden streeft de KBO Overijssel  erna om in zoveel mogelijk gemeenten ouderen adviseurs op te leiden en te ondersteunen.

Meer informatie over het project vrijwillig ouderenadviseur.