Scholing en Vorming

Commissie Scholing en Vorming

De commissie Scholing en Vorming bestaat op dit moment uit zes enthousiaste leden.

De commissie Scholing en Vorming heeft de volgende taken:

• De commissie organiseert regelmatig introductiebijeenkomsten voor nieuwe bestuursleden van de afdelingen.
  • Verzorgt gespreksleiders voor gesprekken met mensen en of groepen van mensen over;
    o Blijf in Contact
    o Zorg om het levenseinde
    o Gezond ouder worden
    o Gezond bewegen
    o De Babbeltruc en veiligheid in en om huis
    o Voor lezen voor ouderen
  •  Zij probeert aansluiting en ondersteuning te geven aan afdelingen voor landelijke projecten zoals;
    o Leeskringen
    o Schrijven in de KBO
    o Wat een kunst
    o Rust zonder Roest
  • Verder heeft de commissie het “Handboek voor afdelingsbestuurders” geactualiseerd. Hierin staat het nodige over ledenwerving, samenwerking, en taken van bestuursleden, enz.
  • Ook heeft de commissie sinds kort een geheel vernieuwde 'Inspiratiemap' samen gesteld. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden en mogelijke activiteiten welke afdelingen op kunnen zetten voor hun leden.
  • De activiteiten van de commissie worden regelmatig gepubliceerd in het KBO blad de Nestor onder "Het Katern".