Afdeling: Lettele

Activiteiten. Overzicht 2017 - 2018

Woensdag 6 september. Aanvang 14.00 uur in de kerk.
Wij beginnen het seizoen met een Eucharistieviering. Na de dienst zal Pastoor Banneke de middag voortzetten in zaal:
De Koerkamp. Hij zal zich voorstellen en vertellen over zijn loopbaan carrière en waarom hij priester is geworden. Thema van deze middag: Als 65e merk ik hoe belangrijk het is om in beweging te zijn.

Woensdag 4 oktober. Zaal Spikkker. Aanvang 14.00 uur.
Ruim 16 jaar geleden startte de 1e voedselbank in Nederland. Initiatief van een paar mensen in Rotterdam. Zij zagen dat er mensen waren die te weinig geld hadden om eten te kopen en dat producenten van voedsel en winkels voedsel over hadden. Nu 16 jaar later zijn er ruim 165 voedselbanken waarvan 1 in Deventer. Freerk Hoeksema vertelt waarom mensen in ons welvarend land aangewezen zijn op voedselsteun.

Woensdag 1 november. Zaal De Koerkamp. Aanvang 14.00 uur.
Omgaan met verlies. Naarmate een mens ouder wordt komt het verlies van een dierbare vaker op zijn of haar levenspad. Wij ervaren dat allemaal. Er komt veel op je af als iemand uit je directe omgeving sterft. Maar vooral vraagt het tijd en aandacht, om het verlies een plaats te geven. Hierover geeft Annie Bosch deze middag een lezing hoe hiermee om te gaan.

Woensdag 29 november. Zaal Spikker. Aanvang 14.00 uur. Spreker van deze middag is: Fokke Meima. Oud huisarts Bathmen.
Na lang werkzaam geweest te zijn in Ghana, is Fokke Meima in 1995 met zijn vrouw Elsbeth Wubbe, ook huisarts, naar Bathmen gekomen om samen huisarts Itjeshorst op te volgen. Hij vertelt ons over zijn ervaringen als arts en huisarts. Ervaringen veraf en dichtbij, over gezondheidsonderwerpen die horen bij het ouder worden en onderwerpen die na aan zijn hart liggen.

Maandag 18 december. Zaal De Koerkamp. Aanvang 14.00 uur.
Het bestuur heeft voor Kerstmiddag uitgenodigd: ‘Kleinkoor Vinkebuurt.’ Zij komen met acht dames ons een plezierige en gezellige middag verzorgen. Hun repertoire bestaat uit Kerstliedjes gedichten, Kerstverhaal en samenzang.
Het beloofd een mooie middag te worden. Trouw komen jaarlijks twee kleine engeltjes op bezoek en brengen een presentje voor de leden mee. Op `t eind is er een verloting van Kerststukjes. Wij hopen weer op een gezellig samenzijn.

Woensdag 10 januari 2018. Zaal Spikker. Nieuwjaarsbijeenkomst. Wij hebben uitgenodigd de Sterrebostrekkers uit Brummen.
Het orkest bestaat uit elf trekharmonicaspelers en een drummer. De drummer speelt sommige nummers ook mee op zijn trompet.
Zij spelen een gevarieerd repertoire van vooral oud Hollandse meezingliedjes en Duitse schlagers. Koffie met oliebol en de Nieuwjaarsborrel zal betaald worden uit de kas. Uw aanwezigheid stellen we zeer op prijs op de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar.

Woensdag 7 februari zaal De Koerkamp. Aanvang 14.00 uur.
Jaarvergadering. Tijdens de jaarvergadering krijgen we een overzicht wat het afgelopen jaar de revue is gepasseerd. Hoe staan we ervoor, wat zijn de activiteiten en hoe gaan we verder. Ook vind op deze middag een bestuurswisseling plaats. Traditioneel gaan we zoals ook andere jaren na de pauze weer gezellig BINGO spelen met prijzen.

Woensdag 7 maart zaal De Koerkamp. Aanvang 14.00 uur.
Waterschap Groot Salland een bekende naam. Per 1 januari 2016 is ons waterschap gefuseerd met de Drentse waterschappen Reest en de Wieden en heet nu “Drents Overijsselse Delta”.Als plattelanders kennen we allemaal de waterschappen en weten als geen ander, dat schoon water, een goede waterstand, veilige dijken en voldoende water van groot belang zijn.  Eén van de medewerkers neemt ons mee op een verkennende waterreis.

Woensdag 11 april. Zaal Spikker. Aanvang 14.00 uur.
Als afsluiting van het seizoen en i.s.m. de Zonnebloem organiseert het bestuur
traditioneel een gezellige middag met kegelen dobbelstenen gooien sjoelen darten en nog meerdere spelen leden. Op het eind van de middag wordt nog bingo gespeeld. Steeds weer een leuke ontspannende laatste bijeenkomst van het KBO seizoen.

Voorjaarsuitstapje. Jaarlijks wordt voor de leden een busreis georganiseerd. Het is niet gemakkelijk iets te vinden wat haal en betaalbaar is. Toch wordt met de busonderneming overlegd om iets te organiseren wat voor de leden de moeite waard is. Elk jaar een verrassing waar de reis naar toe gaat en spannend wat we horen en te zien krijgen.

In de zomermaanden. Een avondactiviteit voor leden maar ook speciaal voor jonge senioren. Het bestuur biedt de mogelijkheid om in de zomeravonduren ook voor deze groep iets te kunnen betekenen. Vanaf het kerkplein kan men zich aansluiten te gaan fietsen en bovendien te gaan genieten van prachtige natuur in het mooie Sallandse landschap.

Kermis 2017. Een speciale middag voor senioren op vrijdagmiddag 4 augustus op het feestterrein in de tent. SECL organiseert een middagvullend programma voor de senioren. Zij hebben cabaretgroep HOE? ZO! uit Vorden uitgenodigd met een Achterhoeks accent. Komt allen om dit mee te maken. De toegang is gratis en koffie/ thee wordt u aangeboden door SECL.