Afdeling: Lettele

KBO Fietstocht 2018

Donderdag 21 juni wordt door het bestuur weer de jaarlijkse fietstocht georganiseerd .
De tocht is ongeveer 25 km.Bij goed weer starten ze om 18.30 uur op het kerkplein in Lettele.

KBO Ledenmiddag i.s.m. Zonnebloem 2018

In zaal Spikker was er op 11 april voor de leden van de KBO een gezellige middag.
Traditioneel is de laatste bijeenkomst van het seizoen een spelletjesmiddag, waaraan 26 leden deelnamen.
Door enkele leden bestuursleden en leden van de Zonnebloem werden `s morgens alle spelletjes in de zaal klaargezet, met vele handen komt het altijd weer voor elkaar.

Nadat iedereen was voorzien van koffie of thee, opende de voorzitter de middag.
Na het herdenken van ons KBO lid Jo Lubbers- de Ruiter, gaf zij het woord aan Marietje Zandbelt die ons uitleg gaf over de tien spelen en de puntentelling hiervan. Wij werden in zes groepen verdeeld en iedereen deed enthousiast mee, om in de prijzen te vallen.Nadat alle spelen waren gespeeld, werden de punten opgeteld. De winnaar was Jan van Duuren. Cisca Holterman had
de tweede prijs en Annie Walman de derde.

Hierna werden er nog drie rondes bingo gespeeld, ook hier met leuke prijsjes.
Na afloop bedankte de voorzitter de Zonnebloem en zag ieder graag terug bij het verrassingsreisje,die is op dinsdag 15 mei.
Men kan zich hiervoor nog opgeven tot 5 mei bij Jan van Duuren.
Informatie over de fiets en wandeltocht komt als bijlage in de KBO-PCOB magazine.Daarna wenste zij iedereen een fijne vakantie.

KBO Nieuwjaarsbijeenkomst 10 januari 2018.

Na de koffie met een lekkere oliebol, wenste de voorzitter alle 44 leden maar ook het orkest, de beste wensen voor het nieuwe jaar. Freerk las hierna een verhaal over de Driekoningen voor.
Hierna werd de middag verzorgd door de Sterrebostrekkers uit Tonden, een buurtschap in de gemeente Brummen.
Het orkest was aanwezig met trekharmonicaspelers en speelsters en ook een drummer.
Zij speelden een gevarieerd repertoire van vooral oud Hollandse meezingliedjes, die uit volle borst werden meegezongen.
Ook speelden ze veel zeemansliederen deze werden afgewisseld met een paar humoristische verhalen.

Na de pauze, sommigen met een lekker advocaatje met slagroom, anderen met borrel of wijntje werden er nog veel liedjes gespeeld en ook uit volle borst meegezongen. Betty bedankte de Sterrebostrekkers, voor de fijne verzorgde middag en ook bedankte zij alle aanwezigen en zag iedereen graag terug op de jaarvergadering van woensdag 7 februari.

Kerstmiddag 18 december 2017

In een sfeervolle zaal van de Koerkamp, heette Betty alle 56 leden en ook het koor, van harte welkom. Na een heerlijk kopje koffie/ thee met een kerstkransje, gaf zij het woord aan het Kleinkoor Vinkenbuurt. Ze waren met zeven dames (een was door omstandigheden afwezig) en een heer voor het geluid. Voor deze middag hadden ze een heel mooi kerstprogramma.
De kerstliedjes werden afgewisseld met gedichten en enkele mooie kerstverhalen.
Ook veel bekende kerstliedjes werden gezamenlijk gezongen, met tekst uit een boekje.

Na deze heel mooi geslaagde muzikale gedeelte van de kerstmiddag, werden we begroet door twee mooie engeltjes ( Liz en Ninthe ) met een versierde kerstmand en een kerstwens. Iedereen kreeg van de engeltjes een kleine kerstattentie aangeboden.

Hierna stond er voor de leden een goed verzorgde kerstbroodmaaltijd klaar, met vooraf een heerlijke kop groente- of tomatensoep. Na deze gezellige broodmaaltijd werden er nog vele prachtige kerststukjes verloot, die door Gerda Wichers Scheur waren gemaakt. Na deze gezellige kerstmiddag wenste Betty iedereen fijne kerstdagen en een goed en gezond 2018 en tot de volgende nieuwjaarsbijeenkomst van 10 januari in zaal Spikker.