Afdeling: Lettele

De Afdeling

HISTORIE K.B.O. 0UDERENBOND LETTELE.

Op 7 januari 1971 zijn door: Mans Huis in 't Veld, Hein Kleine Koerkamp ( de koster ), Sieny van de Kamp ( wijkverplweegster ), Albert Jan Lenderink en BŰmer (hoofd van de school), alle ouderen uit Lettele en omgeving waren uitgenodigd, om eens samen te komen en te praten over het oprichten van een ouderenbond.

56 personen gaven zich op als lid van de bond. Het eerste bestuur zag er als volgt uit;
Johan Stegeman voorzitter. Anna Zandbelt-Zuidberg secretaris. Mans Preuter penningmeester.
Anna Obdeijn-Elders. Herman Kloosterboer. Willem Oosterwechel. Jan Haverkamp. Piet Ehren.

Eind 1971 had men al 92 leden. Men gebruikte toen de naam Soos.

In 1977 is men gestart met  gymnastiek voor ouderen en kort daarop met volksdansen.

In 1997 is de koersbal tot stand gekomen met medeweking en o.l.v. Bertus Kolkman.

In 1980 heeft men zich aangesloten bij de KBO ( Katholieke Bond vor Ouderen ).

In 1987 is men in Lettele geheel onder aanvoering van W. Aarnink begonnen met het bezorgen van warme maaltijden
(Tafeltje Dekje ) en sinds 1993 samen met Okkenbroek.

In 2015 is Tafeltje Dekje opgeheven. Deze maaltijdvoorziening is per juli 2015 overgenomen door Cateringbedrijf:
Gotink te Deventer.

Op 5 februari 1992 werd Riek Kleine Koerkamp- Walraven als 100-ste lid bij onze ouderenbond ingeschreven.

Op 8 mei 2013 is Jeu de boules voor senioren van start gegaan voor degene die graag van buitensport houden.

Op 30 maart 2016 is een inloopspreekuur van start gegaan voor senioren,om wegwijs te worden met digitale ontwikkeling.

Op 23 juni 2016 gestart, om in de zomeravonden te gaan fietsen met jonge senioren en actieve KBO-leden.

10 mei 2017 gestart met een wandelmorgen voor wie van bezienswaardigheden houdt en graag beweging is.

De KBO had destijds 8 a 10 bijeenkomsten per jaar, waarop diverse onderwerpen aan de orde kwamen op het gebied
van godsdienst, politiek, cultuur, spellen en natuurlijk naast bingo de gezellige middagen.

De gemeente Diepenveen ondersteunde deze activiteiten met een flinke subsidie, evenals de Rabo-bank.
Nu behoren we bij de gemeente Deventer en subsidiŽren zij ons uitstekend.

Iedereen boven de 55 jaar kan lid worden van onze Ouderenbond.

Zoals gezegd is de KBO een belangenorganisatie. Ze komt op voor de belangen van ouderen, dus ook voor U .

Per 01-01-2018 telt KBO afdeling Lettele, 126 leden.

Betalingen op Bankrekening: NL04 RABO 014.62.91.794 t.n.v.  KBO Lettele