KBO en PCOB Overijssel stimuleren tablet gebruik

03-5 De werkgroep digitalisering van KBO en PCOB Overijssel biedt ondersteuning aan afdelingen op het gebied van digitalisering en zoeken nog mensen die tabletcoach willen worden.

De werkgroep digitalisering bestaat uit 5 enthousiaste vrijwilligers die afdelingen ondersteuning bieden bij het opzetten digitale activiteiten. dat kan zijn een tablet cursus, een digitaal inloop café, een ontmoetingsmiddag voor mensen die vragen hebben over het gebruik van een smartphone.

Daarnaast hebben we in Overijssel een grote groep vrijwillig Tabletcoaches die leden thuis kunnen helpen bij problemen bij de IPad of tablet. De ruim Tabletcoaches geven aan dat zij het overbrengen van hun kennis en eigen gebruikerservaring leuk vinden van het werk maar minstens zo belangrijk het contact met de mensen die zij ‘coachen’ in het gebruik van de tablet. De rol van Tabletcoach is belangrijk en leidt tot veel voldoening: uit reacties blijkt dat de drempel voor ouderen om een tablet te gaan gebruiken, lager wordt door de ondersteuning van een Tabletcoach.

Iets voor u?
Om als Tabletcoach aan de slag te kunnen gaan, moet u uiteraard kennis hebben over het gebruik van een tablet. En u hebt het geduld om goed en rustig uitleg te kunnen geven. Ook is het fijn om op bepaalde momenten telefonisch of via beeldbellen beschikbaar te zijn voor senioren die vast lopen bij het gebruik van hun tablet.

Wilt u tablet coach worden, neem dan contact op met de werkgroep digitalisering via info@kbo-overijssel.nl